Midterm

 
 
Lite faktum & bekänningar just nu.
 
- Det är "höst" i LA, ca 25-30 grader solsken men har sett ett flertal personer matcha Uggs med halsduk idag.
- Två dagar till Halloween, inget big fan men här verkar det vara all in här så varför inte? Blir nog att fira i Hollywood.
- Efter flera skumma händelser i klasser med elever/lärare kan jag konstatera att min acting class är absolut BÄST. Love it.
- Jag lyssnar massor av svensk musik just nu = Saknar sverige, min familj och mina beloved homies <3
- Gått ett halvt "quarter" här på skolan. Har ej saknat att vara student, vill egentligen bara jobba. Saknar mitt gamla jobb & kollegor
- Har ett geografi quiz imorgon so me and my coffee better start making some progress here! PUSS PÅ ER FINA
 

San Diego pictures

 
Hello lovers! How amazing isn't this place? Definitely a recommendation if you are in California.
We were here and competed earlier today, my first cross country race ever and I survived, which feels very good right now.
 
 
The cross country course was very tough, as you can see...
 
Och så lite på svenska såklart!
 
Hej på er fina! Kort om min lilla lördag idag som förövrigt började klockan 06.15, hemskt alltså, varför gör man ens så mot sig själv under en helg. Är SÅ glad att jag kom hit så pass sent på säsongen att jag "bara" är "tvungen" att springa två cross country lopp, så jag snart kan börja träna inför tracken istället och slippa alla tidiga månar hehe. Så efter idag så har jag bara ett lopp kvar som är nästa helg, vilket också råkar vara typ det största av dom alla MEN vad gör det jag får väll göra mitt bästa och se det hela som en sjukt bra uppbyggnads säsong vilket det också är. Men sen ska jag typ fira att det är över haha.
 
Och kul med sån grym respons på tidigare inlägg från alla håll och kanter. Tycker det är kul att ni läser, orkade knappt läsa allt vad jag skrev själv ens haha, men jag är ju som jag är och skriva framför läsa alla dagar i veckan! Och ja, jag har gjort en plastikoperation här ganska precis. Målet är ju att kunna delta i Svenska Hollywood fruar år 2024, så jag har gjort upp en plan för varje operation fördelat på år ända tills dess. Är ni med mig? Nu kör vi! För er som inte förstår att jag driver så skriver jag det här lite diskret.
 
 
 
Puss på er,
Have a great day/Godnatt!

IT'S MA BDAY

 
 
 
Och där avslutade även jag mitt lilla lärorika samt givande kapitel som ungdom. Känns bra att få fylla 20 år, även om det är en värdelös ålder att fylla här så känns det ändå mäktigt för mig. Blev firad med tårt-party, Bday-brunch igår och fick vakna upp till en massa fantastiska födelsedags hälsningar idag vilket känndes helt otroligt underbart! Så tacksam för varenda litet grattis av er <3 
 
 
 
Nu ska jag försöka njuta utav resten av födelsedagen, även om jag tyvärr hade en väldigt tuff start. Om vi ska ta det från första början så kom jag till USA väldigt sent, ungefär tre dagar innan skolan startade, vilket ledde till att mina val av kurser som jag skulle boka inför terminen blev väldigt sena även dom. Detta i sin tur resulterade till att jag fick mitt schema färdigt under samma dag som skolan började, och jag missade en lektion som nu olyckligtvis var en lektion som man inte ville missa...
 
Jag har alltid datorn med mig på mina klasser, enkelt och smidigt sätt att keep it up med sina anteckningar, ändra om det blir fel eller googla fram ett ord som man inte förstår. Många kör på samma race men i just denna klassen var det tydligen förbjudet, vilket jag fick lära mig den hårda vägen idag. Mitt under mitt antecknande från  föreläsningen som hölls så märker jag hur irriterad proffesorns ton blir, och han säger helt plötsligt "Remember when I mentioned in the beginning of this course, how I do not want any of you to use any form of electronics? How bad it is for your studies and how much better it is with out it?" Alla svarade "yes". 
 
... Men jag blev helt ställd, hade ingen som helst aning om detta och visste inte riktigt vad jag skulle göra i och med att jag satt där med datorn i knät. Hann inte tänka så mycket mer innan professorn pekar på mig "whats youre name?" Alla 80-90 elever i salen vänder sig mot mig och jag svarar förvånat "eh, Josefine..." Och då börjar han dra en massa förutfattade meningar om mig "Hur kan du sitta där med din dator just nu? Jag bryr mig inte att du skiter i denna klassen vilket du uppenbarligen gör, men att du ens kommer hit, det är ju upp till dig eftersom att du sitter där på facebook och youtube och allt vad du nu är inne på bla bla bla..." Jag ville bara förklara för han och alla andra där inne att jag inte hade fått den informationen, att jag aldrig skulle vara respektlös mot någon medvetet samt att jag bara tog mina anteckningar på datorn för att kunna hinna med. Men "I dont know" fick bli svaret på vad ett sånt påhopp var värt. Han himlade med ögonen som att jag var ett dåligt exempel. Känndes verkligen som han hatade mig. Han gick vidare med föreläsningen och förklarade en massa viktiga slutsattser som jag verkligen ville skriva ner, och jag hade inget mer än datorn med mig så jag tänkte att jag bara måste skriva ner den slutgiltliga sammanfattningen innan jag glömmer bort den.
 
Tror ni inte han ba :
 
- Did you brought up the computer again?
* Yes, I am sorry...
- Did you see it all ? What do you think about this ?
Is it not amazing how you can do what she just did here, dont you all agree ?

Och flera i klassen ba "Yes" och tittade på mig som den mest respektlösa monstret på jorden, haha sjuk situation va? Helt sant också, tyvärr. Fick nypa mig i armen under resten av föroläsningen för att inte bryta ihop där inne, det var verkligen det mest förnedrande. Men som tur var får man väll säga, så fick vi tillbaka våra resultat från våran "midterm-exam" samma lektion som vi skrev tidigare vecka. Ett test som jag verkligen hade pluggat till och lagt ner tid på eftersom att jag i själva verket gillar denna kursen. Så proffessorn ropade upp oss en efter en så fick man själv fick gå fram till desken och hämta sitt prov, när han ropade upp mitt namn känndes det seriöst som en walk of shame i och med den pinsama tystnaden som uppstod i salen när jag gick fram, just för att han hade smutskastat mig så mycket under lektionen. Men när jag väl kom fram så blev han så sjuuukt förvånad, alltså ni skulle se hans ansikte, han kollade på mig med stora ögon och frågade när jag fick provet "Is that, you?" Yes svarade jag, och tog emot mitt A+ prov och samtidigt förklarade hela situationen, SÅ skön känsla. Han blev fruktansvärt ställd, och man kunde se ångesten i hans ögon. Jag frågade även om jag kunde få kursbeskrivningen som delades ut den första lektionen eftersom att jag inte hade fått den, han sa att han inte hade några fler men att jag självklart kunde få hans, tror han kände sig lite dum. Så ett ok avslut på världens mest hemska lektion!

 

Så, vad har vi lärt oss idag?
Be nice always, you never know when it's someones birthday! ;)